top of page

G20, Yaptırımlardan Feragat Çağrısında Bulundu

26 Mart’ta gerçekleştirilen, video konferans olarak gerçekleştirilen G-20 Zirvesi’nin odak noktası Coronovirüs ve bu salgına karşı alınacak ortak önlemler idi.



BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, G20'yi gelişmekte olan ülkelerdeki işletmeler, çalışanlar ve hane halkları için trilyonlarca dolar değerinde bir teşvik paketi finanse etmeye çağırdı. Guterres ayrıca G20 zirvesine, etkilenen ülkelerin gıda ve temel tıbbi malzemelere erişiminin sağlanması için yaptırımlardan feragat etmeye çağırdı.

26 Mart tarihinde gerçekleştirilen G20 Liderler Olağanüstü Zirvesinin (video konferans) G-20 ülkelerinin liderleri, koronavirüse karşı mücadelede koordinasyon içerisinde ilerlemek konusunda kararlı oldukları mesajını verdi. Zirvede sağlık meselelerinin yanı sıra sosyal ve ekonomik etkilere çözüm bulunmasının ortak öncelik olarak değerlendirildiği belirtildi.

G-20'nin, Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Bankası Grubu ve Birleşmiş Milletler (BM) ile birlikte pandeminin üstesinden gelmek için ne gerekiyorsa yapılması konusunda kararlı olduğu vurgulandı.

Zirvede G-20 ülkelerinin koronavirüs ile mücadele amacıyla mali politikalar ve ekonomik önlemler yoluyla küresel ekonomiye yaklaşık 5 trilyon dolar enjekte ettiği belirtildi.

yased.jpg

COVID-19

ÖZEL GÜNDEM

Bilgilendirme

Platformu

bottom of page