top of page

Uluslararası Finans Enstitüsü Küresel Büyüme Tahminini Düşürdü

Uluslararası Finans Enstitüsü, Corona virüsün etkisi sebebiyle küresel ekonomi büyüme oranını 3. defa aşağı yönle revize etti ve küresel büyüme tahminini %-1,5’ten %-2,8’e çekti.



Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF), son yaptığı açıklama doğrultusunda küresel ekonomi büyüme oranını 3. defa geriye çekti.


Enstitü, Ekim 2019'daki açıklamasında, küresel büyüme tahminini %2,6 olarak açıklamıştı. Bu tahmini ilk olarak 5 Mart’ta %1,6'ya düşürmüş, 23 Mart’ta ise söz konusu büyüme tahmini Covid-19 salgınının yayılmasından dolayı %-1,5’ye revize etmişti. Bugün küresel büyüme tahmininin %-2,8'ye çekilmesi son 35 günün üçüncü aşağı yönlü revizesi olarak kayıtlara geçti.


IIF'den yapılan açıklamada, Covid-19 salgınının yayılması ve halk sağlığı sorunu oluşturması nedeniyle küresel ekonomik görünümün hızla değiştiği vurgulandı.


Bu yıl gelişmekte olan piyasalarda daha belirgin bir ekonomik daralmanın beklendiği belirtilerek, gelişmekte olan ekonomilerde benzeri görülmemiş bir sermaye çıkışının olduğu belirtildi.


Açıklamaya göre, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmini ise % 0,6'dan % -2,7’ye revize edildi.

Avro Bölgesi ekonomisine ilişkin 2020 ekonomik büyüme tahminini %-4,7’den %-5,7’ye çeken Enstitü, Japon ekonomisindeki daralma tahminini %-2,6’dan %-2’ye revize etti.

ABD ekonomisindeki daralmaya ilişkin tahmini %2,8’den %3,8'e çeken IIF, Rusya ekonomisinin küçülme tahminini %1,3’ten %3,1’e çıkardı.


Asya Pasifik ülkeleriyle gelişmekte olan ülke ekonomilerinin büyüme tahminlerine de yer verilen açıklamaya göre, Çin ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmini %2,8’den %2,1'e revize edildi.

yased.jpg

COVID-19

ÖZEL GÜNDEM

Bilgilendirme

Platformu

bottom of page