top of page

Ticaret Bakanlığı'ndan Covid-19 kapsamında iki önemli karar

Ticaret Bakanlığı, Covid-19 kapsamında, e-ticaret faaliyetleri ile İran ve Irak gümrük kapılarına ilişkin aldığı yeni kararları açıkladı.




Pazara girişte dijital faaliyetlerin desteklenmesi hakkında karar

Pazara Girişte Dijital Faaliyetlerin Desteklenmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni tip koronavirüs pandemisiyle iş yapma pratiklerinin radikal bir şekilde değişmesi ile dijitalleşmenin önem kazandığından bu dönemde ihracata yönelik dijital faaliyetleri teşvik edecek yeni bir destek mekanizması geliştirilmiştir.

Kararla firmaların e-ticaret sitelerine üyelikleri, sanal ticaret heyetleri ve sanal fuarlara katılımı, sanal fuar düzenlenmesi destek kapsamına alınmıştır. Bu çerçevede firmaları e-ihracata özendirmek amacıyla e-ticaret sitelerine üyelik giderleri 2020 yılı için %80, takip eden yıllarda %60 oranında desteklenecektir.

Sanal ticaret heyetleri ve sanal fuarlara katılım için iş dünyamızı temsil eden çatı örgütlerin yapacakları masraflar ve sanal fuar organizasyonlarının giderleri de %50 oranında desteklenecektir.

İran ve Irak’a açilan gümrük kapıları uluslararası yük taşımacılığına açıldı

Koronavirüs önlemleri kapsamında kapalı olan Habur ve Gürbulak olmak üzere İran ve Irak'a açılan gümrük kapıları uluslararası yük taşımacılığına yeniden açılmıştır.

Salgın ile mücadelede tüm dünyada bulaşın yayılım hızının düşmesi, Irak ve İran'da pandeminin etkilerinin azalmış olması sebebiyle daha önce bu ülkelere yönelik uygulanan kısıtlamalar kaldırılmıştır.

yased.jpg

COVID-19

ÖZEL GÜNDEM

Bilgilendirme

Platformu

bottom of page