top of page

Dünya Bankası Paketini Revize Etti

Dünya Bankası, Coronovirus paketini 14 Milyar Dolar olarak revize etti.


Dünya Bankası 3 Mart tarihinde Corona virüsü salgının yayılmasının önüne geçmek amacıyla ayırdığını açıkladığı 12 Milyar $’lık paketi, 17 Mart tarihinde 14 Milyar $ olarak revize etmiştir. Yardım paketindeki paranın 8 Milyar $’ını Covid-19’un getirdiği ekonomik sıkıntılardan ötürü özel şirketlere ve bu şirketlerin çalışanlarına destek amaçlı sağlayacağını açıklamıştır.


3 Mart tarihinde Dünya Bankası Corona virüsü salgının yayılmasının önüne geçmek amacıyla ayırdığını açıkladığı 12 Milyar $’lık kaynağın, öncelikle en yoksul ve en çok risk altındaki ülkelere aktarılacağını açıkladı. Paketin 6 Milyar $’ı Dünya Bankası üyesi olan IFC tarafından, geriye kalan 6 Milyar $’ı ise Dünya Bankası tarafından sağlanacak.

Yardım paketindeki paranın yarısı, Dünya Bankası'nın özel sektörle çalışan Uluslararası Finans Şirketi'nden gelecek. 12 Milyar $’lık paketin 4 milyar doları da eldeki fonlardan aktarılacak.

Dünya Bankası 17 Mart tarihinde 12 Milyar $’lık paketini 14 Milyar $’a çıkardığını açıkladı. IFC, 14 Milyar $’lık paketin 8 Milyar $’ını Covid-19’un getirdiği ekonomik sıkıntılardan ötürü özel şirketlere ve bu şirketlerin çalışanlarına destek amaçlı sağlayacağını açıkladı. Aynı zamanda IFC finansmanının büyük bir kısmı, tedarik zincirlerinde aksamalarla mücadele eden özel şirketlere ticaret finansmanı, çalışma sermayesi desteği ve orta vadeli finansman sunmaya devam etmelerini sağlamak için müşteri finans kurumlarına gidecektir.

yased.jpg

COVID-19

ÖZEL GÜNDEM

Bilgilendirme

Platformu

bottom of page